Acer Aspire R15 – HARDVERBEMUTATÓ

Forogjon vele a világ

Az Acer többször bizonyította, hogy fontos neki a 2 az 1-ben gépek piaca, és mi is tesz-teltünk már tőlük ilyen eszközöket, de eddig inkább a szétszedhető változatok for-dultak meg nálunk. Az Aspire R sorozat azonban azok közé tartozik, amelyeknél a kijelző és a billentyűzet elválaszthatatlan egységet alkot, a táblagép üzemmódot a képernyő 360 fokos áthajtásával kapjuk meg.

Ennek a megoldásnak az előnye, hogy a hardver erősebb maradhat, nem kell ugyanis egy táblagépnek megfelelő helyre bezsúfolni mindent – hátránya pedig, hogy így egy laptop teljesítménye mellé a noteszgép súlyát és méreteit is megkapjuk

Acer Aspire R15  HARDVERBEMUTATÓ

A most tesztelt R15 tehát egy 15 colos noteszgép, amelyet, ha muszáj, tabletté is alakíthatunk – az elsődleges felhasználás azonban a notebook lesz, hiszen táblagép-ként nemcsak nagy és nehéz, de lerakni sem tudjuk nyugodt szívvel, hiszen a bil-lentyűzete ilyenkor „leér a földre”, azaz könnyen koszolódik és sérül. Az átalakítás lehetősége ugyanakkor adott, és ez reme-kül jön olyankor, ha az ágyban fekve sze-retnénk elolvasni valamit, megnézni egy filmet, vagy egy asztal mellett ülve bemu-tatni az ügyfélnek egy prezentációt.